Hogyan érdemes postázni a nagyméretű csomagokat?

Néha előfordul, hogy nagyobb méretű csomagokat kell postáznunk, és ha 70 kilógramm alatt vannak a csomagok, akkor több futárcéghez is lehet fordulni, akik segítenek a gyors és biztonságos postázásban.

Az egyik ilyen futárcég a TNT, ahol maximum 70 kilógrammot szállítanak, a maximum magasság pedig 180 cm lehet. A feladott csomag lehet akár 240 cm hosszú és 100 cm széles is. A GLS futárszolgálatnál maximum 40 kilogrammos csomagot szállítanak. Ebben az esetben a körméretet is figyelembe kell venni, hiszen a 3 méternél nagyobb körméretű csomagokat a GLS már nem szállítja el. A GLS-nél a maximum szélesség 80 cm, a hosszúság 200 cm, a magasság pedig 60 cm lehet. Az UPS futárcégnél szintén 70 kilogramm a maximum, és ennél a futárszolgálatnál a körméret döntő szempontnak számít, tehát ha meghaladja az adott csomag a 330 cm-t, akkor extra költségekkel kell számolni, hiszen különdíjat számolnak majd fel.

Pick Pack Pont

Ezen kívül kiegészítő díjakkal is kell számolni ha a küldött csomag leghosszabb oldala hosszabb mint 150 cm.  A Webox-nál már sajnos csakis kisebb csomagokat szállítanak, ott a legnehezebb csomag 25 kilogrammos lehet. Ezeken kívül a QX Express futárszolgálat is vállalja a nagyobb méretű csomagok küldését is. Nagyméretű csomagküldésnél különös figyelmet kell szentelni a csomagolásnak, hiszen a nagy csomagok is lehetnek törékenyek és sérülékenyek, ezért válasszon csomagolásnál erősebb csomagolópapírt, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket. Évekkel ezelőtt sokkal nehezebb volt a nagyobb csomagok küldése, manapság viszont, ahogy a csomagszállítás technológiája egyre csak fejlődik, sokkal könnyebben és olcsóbban megoldható az akár 60-70 kilogramm súlyú csomagok szállítása is mint mondjuk tíz évvel ezelőtt. Napjainkban már külföldre is szállítanak nagyméretű csomagokat, például Angliába, Németországba, Csehországba, Belgiumba, Olaszországba, Romániába stb.

Similar Posts