Mennyi időt vesz igénybe a csomagok kézbesítése?

A csomagok kézbesítésére manapság az egyik leggyorsabb megoldás a futárcégek alkalmazása. A legtöbb esetben 1-3 munkanapon belül a csomagok kézbesítésre kerülnek.

A megrendelt csomagokat a futárcégek általában háztól-házig szállítják, vagy a megadott csomag automatába. Ezeknek a csomag automatáknak az alkalmazása nagyon praktikus ugyanis, nem kell azon idegeskednünk, hogy mikor érkezik meg hozzánk a futár és, hogy vajon otthon leszünk-e vagy sem. A Pick Pack pontok által nem csak elkerülhetjük, az effajta kellemetlenségeket, de a költségük is alacsonyabb. Attól függetlenül, hogy a megadott címre vagy csomag automatába kérik a küldeményt, a futár a kézbesítés előtt mindig SMS-ben illetve e-mail-ben értesíti a címzettet. A Pick Pack pontokon hagyott csomagok 10 munkanapig elérhetőek. Amennyiben külföldi csomagküldésről van szó, nagyban befolyásolja a határidőt, hogy melyik országról van szó. A külföldi csomagkézbesítés ideje 2-5 munkanap közé tehető.

Amennyiben Ausztriába, Romániába szeretnénk csomagot küldeni akkor az 2-5 munkanapot vesz igénybe. Viszont Németországba, vagy éppen Csehországba küldünk csomagot, akkor elegendő 1-3 munkanap. A feladott csomagok az elektronikus vonalkód által nyomon követhetőek. Olyan esetekben, ha az ígért határidőn kívül történik meg a kézbesítés, akkor panaszt tehetünk a futárcégnél. Ilyen esetekben keressük az ügyfélszolgálatot, amely minden munkanapon elérhető reggel 8-tól este 18 óráig. A futár által átvett minden csomag után garanciát vállalunk. A megérkezett csomagon bármilyen hibát vagy sérülést észlel, nem köteles átvenni. Illetve, nyugodtan megkérheti a futárt, hogy várja meg, hogy leellenőrizze a csomag állapotát. Amennyiben ez mégsem történik meg és egy sérült csomag került kézbesítésre, akkor a megadott határidőn belül, mindenképp tegye meg a panaszát.

Similar Posts