Küldemények szállítása kerékpárral

A nagyobb városokban, már találkozhatunk, olyan vállalkozásokkal, melyek kerékpárral végzik a kisebb küldemények szállítását. Ezeknek a szolgáltatóknak mindegyike megbízható, kerékpárjaik és vezetőik, a nap bármely szakaszában, forgalomtól függetlenül végzik a munkájukat, gyorsan, és ami a legfontosabb, környezet kímélően.

Irodai levelek, kis terjedelmű és sürgős megrendelések küldése valósítható meg ezzel a szolgáltatással. A kerékpárral való fuvarozással, csökken a haszongépjárművek használata, és ezzel együtt a környezet szennyezés is. Felmérések bizonyítják, hogy egy nagyobb város áruszállításának akár 51%-a elvégezhető biciklivel. Az áruszállításra használt gépjárművek a városi forgalomban 15%-ot tesznek ki, és a légszennyezés 20-30%-áért felelősek, melyek a kerékpáros fuvarozással nagymértékben lecsökkenthetőek.

Érdekesség, hogy Bécsben a környezetszennyezés csökkentése miatt, már 400 teherbicikli van használatban, melyeket legtöbbször szociális ételek, vagy az online bevásárlások házhozszállítására használnak. A környezetvédelem mellett, a gazdasági haszonról sem szabad megfeledkeznünk. Mivel egy kerékpár beszerzési és fenntartási költségei jóval alacsonyabbak, mint például egy teherautónak, ráadásul, egy zsúfolt városi közlekedésben gyorsabban tudnak haladni, ezért rendkívül költséghatékony szállítóeszköznek számítanak.

Similar Posts