Miért kell előre fizetni a csomagokért?

Azzal, hogy előre fizet nemcsak saját magát biztosítja be, de a futárt is, tehát csomagküldés előtt célszerű fizetni, és nem átvételkor. A futárnak ez azért biztonságos, mert már előre tudja, hogy a feladó kifizette azt az összeget amit előre megbeszéltek, emellett pedig a feladónak is sokkal biztonságosabb, hiszen nem módosíthatja a futár később az árat, megtörtént a kifizetés, tehát minden a futáron múlik.

A befizetett összeg egy számlára kerül, a futárnak pedig akkor utalják át ezt az összeget, ha leadta a csomagot a címzettnél. A futár a csomag leadását egy ellenőrző kód segítségével igazolhatja. Ha valami gond van és a fuvar nem valósul meg akkor visszajár a fuvardíj is. Az előre fizetés tehát minden esetben szükséges, mert vannak megbízhatatlan futárok is, akik a csomag leadása után még módosítják az árakat és a csomagküldő átverés áldozata lesz, tehát sokkal jobban jár ha előre kifizeti a megbeszélt díjat. A futár is sokkal jobban érzi majd magát, ha előre ki lesz fizetve, és sokkal nagyobb kedvvel fogja a csomagot is kiszállítani.

Sajnos manapság nem minden futár megbízható viszont pozitívum hogy hazánkban már rengeteg futár és futárszolgálat tevékenykedik, tehát lesz miből válogatni, csak oda kell figyelni arra, hogy mindenképpen megbízható futárt vagy futárszolgálatot keressen. Amikor futárt választ, olyat keressen, aki számlát is ad a fuvardíj kifizetéséről, hogy utólag bizonyítani tudhassa, hogy már előre kifizette a megbeszélt összeget. Nem minden futár ad számlát, ezért érdemes több futárszolgálatot is átnézni, hogy biztosan adnak-e számlát a fuvardíjról, hiszen az semmibe sem kerül, viszont bizonyítéknak tökéletes. Visszatérve a csomag kifizetéséhez, nem fog rosszul járni ha előre fizet, ráadásul a futárnak is nagyban megkönnyíti majd a dolgát, viszont azt az összeget így is úgy is ki kell fizetnie, ezért teljesen mindegy, hogy előtte teszi ezt meg vagy utána.

Similar Posts