Futárok a koronavírus ideje alatt

Megnövekedett érdeklődés

A biciklis futárok beszámolói alapján úgy tűnik: ha a fél ország nem is, de fél Budapest a futárkodásban látja a jövőt az egyre közeledő válság árnyékában.
Nagyon sokan, akik a vírus miatt elvesztették a munkájukat, a futárkodásban látják a jövőt. Például egy barátom, Péter, aki a Netpincérnél futárkodik, azt mondja őt sokszor még arra is kérik ismeretlenek, hogy ajánlja be őket a cégnek.
A Netpincértől kikért információk alapján az elmúlt hónap során annyi futár jelentkezett hozzájuk, mint máskor egy év alatt – ahogyan várható volt, főképp a vendéglátásból, turizmusból elbocsátottak álltak be hozzájuk, de sok a korábban taxizásból élő is.
Péter elmondása szerint azok, akik most munkába állhattak, már régóta várólistán voltak és bár a megrendelések, illetve a csatlakozó éttermek száma is növekedett, általánosan elmondható, hogy egyelőre többen szeretnének futárként dolgozni, mint ahányan el tudnak a szektorban helyezkedni.

Futárkodás a járvány alatt

A kérdésre, hogy félnek-e amiatt, hogy munkájuk miatt fokozottan ki vannak téve a megfertőződés veszélyének, Péter azt válaszolta, hogy a kockázatot egyszerűen elfogadták a foglalkozás velejárójaként. Péter arról számolt be, hogy azok a kollégái, akiknek idősebb szülei vannak, egyszerűen nem látogatják meg őket a járvány elmúltáig.

Meddig fognak működni a futárszolgálatok?

Hazánkban egyelőre semmiféle korlátozás nem akadályozza a futárszolgálatok munkáját. Szerződött partnereink (mint a MXP, Sprinter, GLS) továbbra is gondtalanul végzik a csomagok szállítását idehaza és külföldre. Még a vírus által olyan súlyosan érintett országokban is, mint Olaszország, a megrendelt áruk kiszállítása munkafeladatnak minősül, vagyis a csomagok kézbesítését még ott sem akadályozzák, persze a legszigorúbb karantén alatt lévő olasz települések esetében késések és visszafordítások előfordulhatnak.

Milyen intézkedéseket vezettek be a futárszolgálatok?

A futárszolgálatok az Egészségügyi Minisztérium és a WHO által kiadott megelőző intézkedéseket maradéktalanul betartják, a futárjaikat kézfertőtlenítővel látják el. Emellett maszkokkal látják el a futár kollégákat. Az MXP Futárszolgálat vezetősége különös figyelmességgel jár el a kollégákkal szemben, és minden higiéniai szabályra odafigyelnek.

Egy szó, mint száz, a futárszolgálatok minden ágazatban különös higiéniai szabályokat betartva, és odafigyeléssel szállítják ki a megrendelt, és várt csomagokat. A járvány most lehet, hogy lecsengőben van, de fel vagyunk készülve a következő rohamra, és zökkenőmentesen elvégzik, mint a munkájukat, mint a raktárosok, mint a futárok.

Similar Posts