Veszélyes áruk szállítása

Napjainkban egyre több olyan tárgy van, amelyre rákerült a veszélyes áru jelzés. Legtöbb esetben ezek a termékek savas vagy maró hatású kémiai anyagok, de az akkumulátor, benzin, stb. is ezekhez hasonló jelzésekkel van ellátva.

A csomag küldése előtt érdemes felvenni a kapcsolatot a csomagkihordással foglalkozó cég munkatársaival, azért, hogy megtudja, hogy milyen termékek szállítását nem vállalják el. A cégek többsége nem foglalkozik a veszélyes áru jelzésekkel ellátott csomagok elszállításával. A veszélyes áruk kategóriájába sorolhatóak a parfümök, dezodorok, az élőlényekre veszélyes anyagok, fegyverek, gyúlékony és robbanószerek, szúró és vágóeszközök, valamint a háztartási vegyületek.

Azokhoz a csomagokhoz, amelyek folyadékot, zselét, gélt, olajt tartalmaznak a csomagkihordó cégnek jogában áll biztonságtechnikai lapot kérni. A legfontosabb, hogy az előbb említett dokumentumok az áru csomagolásához legyenek csatolva. Ha a biztonságtechnikai, vagy más néven MSDS lap nincs a küldeményhez kapcsolva, akkor a csomag a cég depójába fog kerülni. Ilyen esetben a cég raktárából csak személyesen lehet átvenni a csomagot.

Similar Posts