Tippek határon kívüli csomagfeladásra

Gyakran előfordul, hogy családtagjainknak vagy üzleti partnereinknek kell csomagot küldenünk külföldre, ilyenkor pedig több kérdés is felmerül, amelyekre ebben a cikkben olvashatja el a választ.

A nemzetközi csomagküldés szabályai

Az első kérdés ami nemzetközi csomagküldés esetén felmerülhet az az, hogy vajon az adott országba lehet engedélyezett-e a csomagküldés? Ilyenkor utána kell járni például az interneten, hogy a kívánt országnak mik a szabályai, illetve korlátozásai, mert az is előfordulhat, hogy hazánkban engedélyezett valami, máshol pedig az adott csomag küldése tiltott, vannak például olyan országok, ahová tilos bármilyen hústerméket küldeni. Az ünnepnapokra is érdemes odafigyelni hiszen minden országban máskor vannak a nemzeti ünnepnapok, és ilyenkor előfordulhat késés a csomagszállításban.

Ezen kívül a vámszabályokra is mindig oda kell figyelni, hiszen ha az Európai Unión kívül szeretne csomagot küldeni, akkor azonnal életbe lépnek a vámszabályok. Általában a csomag exportálást pro-forma számlákkal kell jelezni  a doboz csomagolásán. Rendkívül fontos a csomagolás is, tehát mivel a külföldi csomagok jóval több megpróbáltatásnak vannak kitéve, például átpakolásnak, strapabíró csomagolással kell a dobozokat beborítani. A kívánt célország klímájára is oda kell figyelni, hiszen ez is nagyban befolyásolhatja azt, hogy milyen csomagolópapírt használunk.

Similar Posts