Milyen termékek tartoznak a veszélyes áruk közé?

A veszélyes áruk szállítása is megoldható manapság. Ezek közé olyan árukat sorolunk, melyek tűz- és robbanásveszélyesek, környezetkárosítóak, illetve egészségkárosító hatással bírnak.

Amikor csomagot szeretnénk feladni, mindenképp ellenőrizzük át a terméken található jelöléseket, hisz a veszélyt jelzőket, lehetséges, hogy a futárszolgálat, illetve a címzett sem fogja átvenni. A veszélyes áruk szállítását, csak olyan futárcéggel végeztethessük el, mely rendelkezik ehhez megfelelő engedéllyel. Bár szinte minden veszélyes árut elszállítanak, mégis a feladás előtt érdemes figyelembe venni az adott futárszolgálat feltételeit és szabályozásait, ha ilyen esettel állunk szemben.

Ezeket is, mint minden más küldeményt, megfelelő csomagolással kell ellátni. Amennyiben nem lennénk benne biztosak, hogy az általunk küldött áru tényleg veszélyt jelent-e, abban az esetben mindenképp kérdezzük meg a futárszolgálat munkatársait, akik segítségünkre lehetnek. Így elkerülhetjük az esetleges kellemetlenségeket. Összefoglalva, minden olyan anyagot, mely folyékony és könnyen gyúlékony, illetve szilárd, de mégis gyúlékony, valamint fertőző, mérgező vagy maró hatással bír, csakis a futárszolgálat figyelmeztetése után adjunk fel.

Similar Posts